Gäster

Vi är glada att kunna presentera våra gäster till Bokskrivarfestivalen 2022! De kommer dela sin kunskap och erfarenheter under festivalen. Tryck på gästens namn om du vill läsa mer. 

Eli Åhman Owetz, författare och journalist

Eli debuterade med sin första roman år 2013. Sedan dess har hon publicerat åtta böcker till. Du kan läsa mer om henne här.

Pia F Davidson, författare

Pia tog på allvar tag i sitt skrivande år 2011, sedan dess har hon hunnit med fem böcker, två skönlitterära manus och  en novell. Du kan läsa mer om henne här.

Stina Sundling, författare, poet och musiker

Stina har, förutom att ha dansat hip-hop i final i TV3:s program Talang, tre EM-brons i styrkelyft och en doktorsexamen i sociologi även hunnit med att publicera två skönlitterära romaner. Läs mer om henne här.

Lina Arvidsson, författare, skrivpedagog och estradpoet

Lina debuterade år 2012. Förra sommaren publicerades hennes diktsvit ”Vänligen bygg inga berg: betraktelser från kassan”. Läs mer om henne här.

Anna Alemo, författare

Det var först när Anna började närma sig fyrtioårssträcket som hon vågade testa drömmen om att bli författare. Sedan dess har det blivit fem böcker och fyra noveller.  Läs mer om henne här.

Jessika Devert, författare och journalist

Jessika har skrivit flertalet biografier om andra människor, såväl kända som okända. Nu är hon aktuell med ”Dagboken jag faktiskt skrev”, som är uppföljaren till hennes debutroman. Läs mer om henne här.

Monika Thormann, författare, journalist och föreläsare

Monika debuterade år 2003 med boken ”Kristine!”. Nu är hon aktuell med sin senaste bok ”longingforlove.se”, vilket är en feelgood. Läs mer om henne här.

Lovisa Wistrand, författare

Lovisa debuterade år 2017 med romanen ”Drakviskaren” som är den första boken i den kritikerrosade Alvblodstrilogin. Läs mer om henne här.

Therése Johansson, författare

Therése är tidigare medlem i SKRIV! – en skrivarfamilj. Nu har hon publicerat sin första roman ”Jag firar inte jul”. Hennes berättelser har lyckliga slut, men en kämpig väg till slutet. Läs mer om henne här.

Eva Swedenmark, författare

Eva har skrivit flertalet böcker både själv och tillsammans med andra. Hon har även skrivit olika genrer. Både för barn och för vuxna. Du kan läsa mer om henne här.

Kadir Meral, författare, föreläsare och komiker

Kedir debuterade med romanen ”Pojken som följer sin skugga” år 2019. Nu är han aktuell med sin andra roman ”Mullbärsträdet i Allepo”. Läs mer om honom här.

Maria Fallström, författare

Maria debuterade år 2019 och är nu aktuell med sin sjätte roman ”En mörk plats”. Läs mer om henne här.

Kristina Ahlström, författare

Kristina fann bakningen redan som barn. Hon är nu aktuell med sin debutroman som kommer i sommar. Läs mer om henne här.

Christoffer Sorner, författare

Christoffer debuterade år 2004 med ungdomsromanen ”Betong”. Sedan dess har det även blivit en reportagebok och en deckare. Läs mer om honom här.

Anne Liljeroth, författare

Anne debuterade år 2013 med ”Bara människor”. Totalt har det hunnit bli sju böcker. Hennes förhoppning är att böckerna ska ge mer än bara underhållning, att de även ska bjuda in till erftertanke och reflektion. Läs mer om henne här.

Jakob Sverker, författare, skrivcoach, förläggare

Jakob är författaren bakom den tvåfaldigt Selmaprisnominerade Europatrilogn. År 2021 publicerade han sin fjärde roman ”Örådet”. Läs mer om honom här.

Angela Rizzo, författare

Angela är med i SKRIV! – en skrivarfamilj. Snart publiceras hennes debutroman ”Hjärtat talar grekiska”. Läs mer om henne här.

Risto Pakarinen, författare

Ristos debut som romanförfattare kom år 2019 med romanen ”En dag Jennifer”.  Han har skrivit artiklar om allt från Pippi Långström till Wayne Gretzky sedan 1995. Läs mer om honom här.