Vi bakom festivalen

Jeanette Niemi

Jeanette Niemi

Författarcoach, författare

Skriver för att förstå vad jag tänker, vill säga och ska göra. Skriver också böcker om att skriva och skönlitterära texter. Du hittar min bibliografi här.

Starkaste läsminne är Papillon av Henri Charrière. Jag var i unga tonår och fascinerades av livsödet. Starka bilder av hur han levde i den kalla mörka cellen ätandes larver sitter kvar i mig än. 

I Bokskrivarfestivalen är jag festivalgeneral och moderator. Vardagligt skrivpedagog, coach och författare i egna företaget Kreationslotsen som också sponsrar festivalen. Tryck här om du vill läsa mer om mig!

Anna-Maria Ekblad

Anna-Maria Ekblad

Författare

Skriver och har alltid skrivit, berättelser, dagbok och reflektioner. Jag har gett ut två böcker och kommer ut med min tredje i maj 2022. Det är charterdeckare där du får följa med mig på en veckas semester tillsammans med reseledaren Anna Lindblom.

Starkaste läsminnet att faktiskt knäcka koden och kunna läsa på riktigt. Det tog tid för mig.

Älskar böcker och berättelser, själva genren beror på mitt humör.

I bokskrivarfestivalen har jag äran att vara med för tredje gången som medproducent och moderator. Tryck här om du vill läsa mer om mig!

Thomas Niemi

Thomas Niemi

Fotograf

Istället för att skriva, föredrar jag att uttrycka mig med bilder genom att fotografera. Men det kan också ge böcker som slutresultat.

Mitt starkaste bokminne är nog en bok med väldigt många bilder, boken om jazzklubben Fasching. Fantastiskt att bläddra bland bilder, känna och dofta, och även läsa historien om stället jag tillbringat så mycket tid på. Att jag fick vara med och bidra med några bilder förhöjde naturligtvis upplevelsen.

I Bokskrivarfestivalen bidrar jag med bilder, film samt sitter bakom tekniken vid sändningen. Tryck här om du vill läsa mer om mig!

Sandra Niemi

Sandra Niemi

Administratör, Student

Skrivandet är något som alltid har varit en del av mitt liv. Jag har skrivit en del uppsatser och rapporter under mina studieår. Jag har även bidragit med en novell till novellantologin Under misteln.

Mitt starkaste läsminne är från högstadiet när jag för första gången läste Boktjuven av Markus Zusak. Det var en stark kontrast till vad jag tidigare hade läst.

I Bokskrivarfestivalen så är jag webb- och administrativ ansvarig.